Dichtbij faciliteiten én natuur

In de nieuwe wijk Burgtse Buurt geniet je van een landelijke omgeving, terwijl je woont op nog geen kilometer afstand van het centrum van Boekel. Zo heb je een keur aan faciliteiten binnen bereik en ontdek je net zo gemakkelijk de landerijen en natuur rondom. Gemeente Boekel ligt namelijk op de Peelrand in het oosten van Noord-Brabant, tussen de natuurgebieden van De Peel en De Maashorst.

Voor ieder wat wils

De omgeving van Burgtse Buurt biedt voor ieder wat wils. Voorzieningen als winkels, horeca, scholen, sportfaciliteiten en prachtige natuur; je vindt het nabij.

Winkels en horeca

Vanuit je woning in Burgtse Buurt ben je binnen een kwartiertje wandelen al in het centrum van Boekel. Op de fiets is het zelfs minder dan vijf minuten. Het centrum biedt diverse winkels, waaronder supermarkten, modewinkels, een warenhuis, kapper, slager en drogist. Iedere dinsdagochtend kun je bovendien naar de weekmarkt op het St. Agathaplein, waar je ook de bibliotheek vindt. Voor een heerlijke lunch, diner of borrel kun je terecht bij diverse cafés en restaurants.

Molen met draaiverbod

De Standerdmolen in Boekel is niet te missen als je het dorp ingaat. Deze molen aan de Julianastraat is een Rijksmonument en, voor zover bekend, de enige in Nederland met een draaiverbod, omdat de wieken niet volledig boven het eigen perceel hangen.

Alles voor jonge gezinnen

Jonge gezinnen vinden opvang en scholen nabij met basisschool Uilenspiegel, Kindcentrum/ BSO Octopus, Kindcentrum de Regenboog en kinderdagverblijf ’t Stappertje. Dat is niet alleen handig voor het brengen en halen; het biedt ook grote kans op speelkameraadjes in de buurt. Boekel heeft bovendien een verloskundigenpraktijk. Ook leuk voor kinderen: de hobbyclub, skatebaan en bowling.

Sportfaciliteiten

Ben je sportief? Binnen een kilometer vind je Sporthal de Burcht en Sportpark De Donk met voetbalvereniging Boekel Sport, Hockey Club Boekel en de tennis van TC Boekel. Stap op je fiets en je bent er al bijna!

Landerijen en natuur

Volg de weg het dorp uit en je komt op landweggetjes begeleid door bomen, Brabantse boerderijen en  weilanden. Via uitgestrekte wandel- en fietsroutes ontdek je de prachtige natuur van natuurgebieden Perekker, De Peel en De Maashorst.